Blog

De wijkzuster schrijft…..

Burn-out

Het is een poosje stil geweest op mijn blog. Na een ruime week werken, na mijn vorige blog ‘Rouw’, ben ik gevallen en tijd kwijt geweest. Ik weet niet precies hoe lang ik op de overloop gelegen heb. Toen ik s’middags onder streng toezicht van mijn lieve man naar de huisarts ging stelde deze voorzichtigMeer lezen over “Burn-out”

Rouw

Al vaak kwam ik tijdens mijn werk aan een sterfbed. Luisterde ik naar de verhalen over een lang of te kort leven. Hoorde de spijt aan van dingen die niet gezegd of gedaan waren. Sprak ik met zonen en dochters over de huidige zorg voor vader of moeder. Zorgden we samen voor man of vrouw.Meer lezen over “Rouw”

Kostelijk Wuuf

Als ik binnenstap weet ik direct dat ik bij een typische Zeeuwse binnenstap. Dat zie je en dat hoor je. Je ruikt het gewoon. Heerlijk, gezellig, warm en welkom. Ze zit pal naast de achterdeur op me te wachten. Het oliekacheltje staat zo dat ze het heerlijk warm heeft en ik er niet in kan.Meer lezen over “Kostelijk Wuuf”

Port

Als ik aanbel doet ze niet open… Na 2 keer bellen besluit ik, nat van de stromende regen, met de zorg sleutel naar binnen te gaan. Als ik binnenkom en ‘goedemorgen’ roep antwoord ze niet. Ze ligt op de houten vloer in de woonkamer. Een kussentje onder haar hoofd, alleen haar bh aan, een natteMeer lezen over “Port”

Billen wassen

‘Wat ik zo leuk vind aan de zorg’ vragen ze. Ik mag online voorlichting geven over mijn werk, mijn vak, mijn passie. Over de liefde-haat verhouding die ik heb met de wekker ‘s ochtends vroeg, de korte nachten, de zeldzame vrije weekenden van dit jaar, diensten en waarom het me dat allemaal waard is. WatMeer lezen over “Billen wassen”

Acceptatie

‘Jesteś zły?’ Schreeuwt hij. ‘Jesteś zły?’ Schreeuwt zij terug… Ik sta er beduust naast. Weet even niet wat te doen. Ze schreeuwen tegen elkaar alsof ik er niet bij ben. De gebaren en mimiek van dit echtpaar spreken boekdelen. Non-verbaal wordt er meer uitgesproken dat wat ze elkaar in het Pools toesnauwen. Eerlijk is eerlijk…Meer lezen over “Acceptatie”

Dement

Als ik haar begroet knijpt altijd de paniek in mijn keel, trekt mijn hart samen, krijgen m’n longen geen lucht meer. Hetzelfde ervaart zij. Maar dan nog erger. Haar paniek roept paniek in mij op. Want ze weet niet wie ik ben, ze weet niet welke dag het is of hoe laat. Ze weet nietMeer lezen over “Dement”

Alcoholist

Ze heeft een aanstekelijke lach. Een idylle van een huis. Letterlijk een idylle. Het dak lekt regelmatig, de verwarming valt te vaak uit en regelmatig blust ze een brandje. Maar mooi is het. Vrijstaand, in het groen. Met prachtige grote oude bomen eromheen. Een prachtige vijver. Die er werkelijk heel mooi uitziet. Als ik ‘sMeer lezen over “Alcoholist”

Kwetsbaar

Al een paar dagen borrelt er een idee in mijn hoofd voor een blog over dit thema. Maar jongens, wat is dat kwetsbaar! Voel jij je wel eens kwetsbaar? Ik heel vaak. Als ik een blog heb gepubliceerd bijvoorbeeld. Dan staat het letterlijk zwart op wit. Wat is het dan fijn als een collega zegt:Meer lezen over “Kwetsbaar”

Als je 5 jaar bent…

Als ik binnenkom staan haar schoentjes naast het grote bed in de huiskamer. Nou ja, staan, ze liggen op elkaar zoals ze ze uitgetrapt heeft toen ze bij papa in bed klom. Stille getuigen van haar aanwezigheid. Ik hoor haar stemmetje boven in het huis. Pratend met haar moeder. Ik ga stilletjes zitten, op deMeer lezen over “Als je 5 jaar bent…”

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.


Mijn blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: