Blog

De wijkzuster schrijft…..

Acceptatie

‘Jesteś zły?’ Schreeuwt hij. ‘Jesteś zły?’ Schreeuwt zij terug… Ik sta er beduust naast. Weet even niet wat te doen. Ze schreeuwen tegen elkaar alsof ik er niet bij ben. De gebaren en mimiek van dit echtpaar spreken boekdelen. Non-verbaal wordt er meer uitgesproken dat wat ze elkaar in het Pools toesnauwen. Eerlijk is eerlijk…Meer lezen over “Acceptatie”

Dement

Als ik haar begroet knijpt altijd de paniek in mijn keel, trekt mijn hart samen, krijgen m’n longen geen lucht meer. Hetzelfde ervaart zij. Maar dan nog erger. Haar paniek roept paniek in mij op. Want ze weet niet wie ik ben, ze weet niet welke dag het is of hoe laat. Ze weet nietMeer lezen over “Dement”

Alcoholist

Ze heeft een aanstekelijke lach. Een idylle van een huis. Letterlijk een idylle. Het dak lekt regelmatig, de verwarming valt te vaak uit en regelmatig blust ze een brandje. Maar mooi is het. Vrijstaand, in het groen. Met prachtige grote oude bomen eromheen. Een prachtige vijver. Die er werkelijk heel mooi uitziet. Als ik ‘sMeer lezen over “Alcoholist”

Kwetsbaar

Al een paar dagen borrelt er een idee in mijn hoofd voor een blog over dit thema. Maar jongens, wat is dat kwetsbaar! Voel jij je wel eens kwetsbaar? Ik heel vaak. Als ik een blog heb gepubliceerd bijvoorbeeld. Dan staat het letterlijk zwart op wit. Wat is het dan fijn als een collega zegt:Meer lezen over “Kwetsbaar”

Als je 5 jaar bent…

Als ik binnenkom staan haar schoentjes naast het grote bed in de huiskamer. Nou ja, staan, ze liggen op elkaar zoals ze ze uitgetrapt heeft toen ze bij papa in bed klom. Stille getuigen van haar aanwezigheid. Ik hoor haar stemmetje boven in het huis. Pratend met haar moeder. Ik ga stilletjes zitten, op deMeer lezen over “Als je 5 jaar bent…”

Een vrije dag

Vandaag ben ik vrij en de 4 dagen erna ook. Ok, zondag heb ik een korte middag route, maar dat voelt als op bezoek gaan bij mensen die je ondertussen goed kent. Ik mag dan eten klaar maken, insuline spuiten, pijn medicatie injecteren en wellicht mag ik proeven van een zelf klaar gemaakte warme lunch.Meer lezen over “Een vrije dag”

Mantelzorg-held

Al een poosje ben ik niet bij ze geweest. Van collega’s hoorde ik hoe het hen de afgelopen periode vergaan is en weet ik dat ze elke dag inlevert. Elke dag gaat het minder. Sinds deze week ligt ze helemaal op bed en is ze ‘s avonds zo moe dat ze alleen maar voor zichMeer lezen over “Mantelzorg-held”

Wijkzorg in corona-tijd

Afgelopen week kwam omroep Zeeland langs om een interview af te nemen over mijn werk in de thuiszorg. Spannend om te vertellen over mijn werk, hoe ik corona ervaar. Gek om te ervaren dat het gaat wennen. Dat ik de ergste dingen allemaal al een keer gezien heb. Ik vertelde dat de 1e golf heelMeer lezen over “Wijkzorg in corona-tijd”

Lijstjes

Als ik binnen kom praat hij met ze. ‘Zie je wel, zei het toch? Daar is ze’. Ze staan in haar stoel, naast elkaar zodat ze tv kunnen kijken. Het ligt eraan welke dag van het jaar het is. Vaak staat er een verse roos tussen in. Als ik langs zijn huis loop zijn zeMeer lezen over “Lijstjes”

Trots

Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg! ‘Je mag best trots weze op je eige, maar je mag het alleen niet zegguh!’ Wikipedia zegt het volgende over trots: ‘Trots is iemands eergevoel, een menselijke emotie die soms ook met ijdelheid of hoogmoed gepaard kan gaan’.* Daar is het. Trots oftewel hoogmoed. Pas op, weesMeer lezen over “Trots”

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.


Mijn blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
<span>%d</span> bloggers liken dit: